AOSS a Literárny fond vyhlásili 48. ročník Wolkrovej Polianky

28.06.2012 Poprad

Vysoké Tatry 28. júna (TASR) - Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska (AOSS) a Literárny fond v spolupráci s mestom Vysoké Tatry vyhlásili 49. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Wolkrova Polianka. Jej cieľom je podľa organizátorov podporiť tvorivú iniciatívu mladých básnikov a vytvárať priestor pre umeleckú sebarealizáciu talentovaných autorov.
Na súťaži sa môžu zúčastniť autori, resp. autorky vo veku do 35 rokov, ktorí nemajú knižne vydané dielo umeleckej literatúry. Do súťaže možno poslať najviac desať básnických textov v súhrnnom rozsahu 200 veršov. Súťažné práce treba zaslať v troch exemplároch na adresu Asociácie organizácií spisovateľov Slovenska. Potrebné je uviesť kontaktné údaje, dátum narodenia, resp. rodné číslo.
Uzávierka súťaže bude 10. septembra, pričom súťažné práce posúdi trojčlenná odborná porota, v ktorej budú mať po jednom zástupcovi AOSS, Spolok slovenských spisovateľov a Literárny fond. Najlepšie práce budú odmenené finančnou prémiou. Udelené budú tri prémie plus jedna za príspevok mimoriadnej kvality a autor tohto príspevku získa ocenenie laureát Wolkrovej Polianky.
Porota môže udeliť aj čestné uznania, ale má právo aj niektorú z prémií neudeliť. Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže sa za účasti ocenených autorov uskutoční v októbri vo Vysokých Tatrách. Usporiadatelia súťaže odporučia publikovať ocenené práce aj v literárnych časopisoch. Minulý rok sa do súťaže zapojilo 22 autorov, pričom laureátkou Wolkrovej Polianky sa stala Martina Grmanová z Bratislavy, absolventka slovenského jazyka a literatúry.
TASR informoval tajomník AOSS Michal Valach.
 

Vyberte región